UND, Türkiye-Rusya İş Forumu’nda Sektörün Sorunlarını Gündeme Getirdi

Türkiye-Rusya İş Forumu’na Uluslararası Nakliyeciler Derneği’ni (UND) temsilen, UND Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Şener ve Cihan Sünel katıldı.

Gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında UND temsilcileri, Gürcistan-Rusya sınırındaki beklemeler ve Türkiye ile Rusya arasında kurulması gereken Ro-Ro hattından bahsetti. Toplantıda aynı zamandan geçiş belgesi kotalarına da vurgu yapılarak, ikili geçiş belgesi ve transit geçiş belgesi kotası artışı konuları masaya yatırıldı.

UND Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Sünel, yuvarlak masa toplantısında Kazakistan transit geçiş belgelerine Kazakistan tarafından getirilen güzergâh zorunluluğunun, Orta Asya ticaretine ve taşımacılığa yarattığı olumsuz etki konularını gündeme getirdi.

Sonrasında UND Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Şener, Türk ve Rus işadamlarının katılımıyla gerçekleşen İş Konseyi toplantısında bir sunum gerçekleştirerek, Türk uluslararası karayolu taşımacılarının yaşadıkları zorluklar, iki ülke arasında ihracatın gelişmesi için taşımacılığa verilmesi gerekli destekler konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Bakan Muş, lojistik sorunların çözümü için tüm Rus Kurumlarının da katılımıyla iş birliği yapılması gerektiğini ve iki ülke arasında acilen Türkiye-Rusya Ro-Ro hattı kurulmasının gerekli olduğunu ifade etti.